Trekløveret Dahl i Ekkodalshuset

Man siger, at firkløver bringer lykke.

En del af successen i Ekkodalshuset er de kæmpetartelletter, som Joan Froberg Dahl tilbereder i køkkenet.

Men der kan nu også være noget positivt ved et trekløver. Det er Ekkodalshuset med Café Genlyd et glimrende eksempel på. Det er kun snart seks år siden, at Joan og Christian Froberg Dahl overtog det hyggelige spise- og spillested i Ekkodalen. Snart efter blev de suppleret af datteren Ida, og siden er det gået slag i slag med gode ideer, fin underholdning og lækker mad, som almindelige mennesker kan betale.

Men lykken var ikke med trekløveret i begyndelsen af december, da der opstod brand i køkkenet, selv om det efter besøg af både brandvæsen og fødevarekontrol samt grundig rengøring lykkedes at genåbne det populære køkken.

Måske uheldet i længden er et held. Det vil Joan nok skrive under til februar, når hun står i et nyt og betydeligt mere veludstyret køkken end det gamle. Branden har nemlig betyder, at det er besluttet at bygge et helt nyt køkken.

Jeg har bedt Christian Froberg Dahl om at fortælle lidt om Ekkodalshusets status og fremtidsplaner. Hans beretning følger her:

De trange forhold i køkkenet har gjort det besværligt at være Joan køkkenchef. Så hun glæder sig helt givet til, at ombygningen er færdig til indvielse til februar, efter at man i januar har været nødsaget til at lukke Ekkodalshuset for at give plads til håndværkerne.

Vil bevare den intime stemning
– Vi sælger ca. 30.000 kæmpetarteletter om året og er vokset med 35% tre år i træk.
Vi rammer næsten 80.000 gæster i år. Det kan vi ret præcist aflæse i vores online bookingsystem.
Dermed har vi allerede forrige år erkendt, at vi er udfordret på flere sider. Dels slitage af inventar, dels bygningsmassens lidenhed.
Vi har besluttet os for IKKE at udvide, da vi dermed blot øger omkostningerne og måske – hvad værre er – ødelægger den intime stemning – vi selv sætter så stor pris på. At hæve priserne er også udelukket . Så eneste udvej er at justere produktionsapparatet, bordplanen samt at lære folk at bestille bord i god tid.

Bedre køkkenforhold
”Justere produktionsapparatet” betyder at vi fra enden til anden installerer et nyt og mere produktionsegnet restaurantkøkken.
Joan har haft sine udfordringer med det ”te-køkken”, som de forrige ejere havde installeret, og det har betydet ekstraordinære uhensigtsmæssige arbejdsgange, der har slidt hårdt på hende og de to andre kokke. Så nu tages det store spadestik, så vi er klar til sæsonen 2019.

Lydisolerer restauranten
Ved samme lejlighed lydisolerer vi restauranten, da støjen nu er blevet så konstant og høj, at det er et problem for gæsterne. Samtidig får vi malet overalt, sat ny belysning i restauranten m.m.

Vi har netop offentliggjort et jobopslag hvor vi søger otte nye medarbejdere til sæsonen, og allerede nu har over 100 applikanter søgt. For at holde Ekkodalshuset kørende i drift skal vi være minimum 14 fuldtidsansatte medarbejdere i vagtordningen.

En succeshistorie, der er flere om
Christian Froberg Dahl vil ikke benægte, at de snart seks år i Ekkodalen er blevet til en succeshistorie, men han er beskeden nok til adressere en stor del af æren for dette til ”vores fantastiske personale, de mange gode samarbejdspartnere, leverandører og myndigheder og bornholmerne, som fra starten har bakket op om projektet. ”

Jyder med bornholmsk familieforøgelse
Og for fuldstændighedens skyld: Christians Froberg Dahl har været manager i musikbranchen. Joan er uddannet tjener og er en fremragende autodidakt kok og smørrebrødsjomfru, mens Ida er udlært tjener, sommelier og barista. De kommer fra Jylland. Med til den lykkelige historie hører også, at Ida har fundet sin mand i Svaneke, de blev gift for et par år siden og har en datter samt en søn på vej.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *