Venskab er bedre for fredelig sameksistens end uvenskab

Er det nyopståede venskab mellem Putin og Trump ikke bedre end det modsatte, hvis skal tænke på en fredelig udvikling i verden?

Jeg synes det, selv om ingen af de herrer præsidenter tiltaler mig.

Det falder mig svært at have sympati for Trump eller hans gøren og laden. Men der er vel et gran af sandhed i, at det er USA’s skyld, at forholdet mellem øst og vest ikke altid har været lige godt. På Vestens side har man dikteret russerforskrækkelse, meget mere end nødvendigt, stærkt støttet af vestlig våbenindustri. Og fra Øst har man naturligvis fortalt om, hvor forfærdeligt, der er i Vesten og hvilke frygtelige mennesker, der bo der.

Russerne har anglet efter anerkendelse for deres indsats under 2. Verdenskrig.  Den har de aldrig fået, og det har udløst et russisk kompleks, som jeg tror, at Putin har arvet fra kommunisttiden, som han jo i øvrigt selv var en del af.

I Europas synes jeg, at opgaven i øjeblikket består af to ting: Vi skal stå sammen, og vi skal se at blive venner med Putin og også gerne med Trump, selv om det sidste for øjeblikket ser mere end svært ud.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *