Nu har miljøministeriet med ministeren i spidsen udnævnt de 15 smukkeste steder i Danmark. Og så er alt andet ikke smukt. Eller hvad? Jeg kunne have fundet mere end 15 steder på Bornholm, der er mindst ligeså smukke som de valgte. Men hvad skal det bruges til? Og som at føje spot til skade så har man oven i købet i det officielle kort over Danmark tilladt sig at placere Bornholm og Ertholmene oppe i Kattegat.

Naturen på Christiansø er inde på en hitliste (såkaldt kanon) over 15 skønne steder i Danmark.

 

Christiansø er et af de dejligste steder i Danmark. Det er blevet slået fast i en såkaldt kanon, som miljøminister Jakob  Ellemann-Jensen stolt præsenterede forleden. Hvis de er glade for det på Christiansø, så ønsker jeg gerne til lykke. Men samtidig vil jeg ikke lægge skjul på, at jeg synes, at de officielle kanoner, som kommer fra Christiansborg og omegn i disse år, er noget poppet pjat, som jeg ikke rigtig ved, hvad man skal bruge til.

For nogle år siden kunne den daværende socialdemokratiske fødevareminister Dan Jørgensen med et fedtet smil udråbe stegt flæsk og persillesovs som danskernes nationalret. Det er bestemt en af mine mange favoritter, men jeg tror da ikke ligefrem, at det er udtryk for sund kost eller nogen særlig reklame for det gode danske/nordiske køkken.

Konklusion: Bornholm er ikke smuk!?!

Danmarks smukkeste steder, er nu officielt blevet udpeget efter at folket havde indsendt 1621 forslag om, hvilke steder i Danmark, der er smukkest. Nu er 15 valgt, og så er de 1606 diskvalificerede steder altså ikke smukke!?!

Bornholm, der vel har den mest usædvanlige natur i Danmark og samtidig repræsenterer stort set alt hvad der er i Skandinavien er ikke på listen og er altså ikke smuk eller skøn.

Det er da højst besynderligt. Men måske også ganske ligegyldigt, for jeg ved heller ikke, hvad en naturkanon kan bruges til.

Nyboder og Christiansø, hitlistepop

Jeg læste et sted på Facebook, at der var en person, som fandt det underligt at Christiansø blev valgt, da det jo mere er kultur- end naturhistorie. Så kunne man jo ligeså godt have valgte Nyboder i København, tilføjer jeg. Men der er da dejligt både i Nyboder og på Christiansø.

Jeg synes ikke at offentlige embedsmænd og politikere skal spilde deres tid på at lave hitlister over ditten og datten. For jeg kan ikke se, at det kan bruges til andet end at diskvalificere alle mulige andre kandidater.

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *