Når jeg har læst og hørt i pressen om problemer med medicinen hos nogle af de borgere, der får hjælp fra Hjemmeplejen til dosering af medicin, har jeg nærmest fået det indtryk, at ca. 800 borgere på øen havde grund til frygt. Det er heldigvis ikke tilfældet, hvorimod kontroller har ført til afsløring af enkelte forhold, der ikke var helt i orden.

I omkring to år har min kone Elly hver 14 dag haft besøg af en SOSU-assistent, der har doseret hendes medicin i dertil indrettede og godkendte doseringsæsker. Assistenterne er uddannet til at dosere medicin og jeg har været ganske tryg ved deres arbejde, idet de er meget samvittighedsfulde og ikke umiddelbart tager mine ord for gode varer, men vil se sort på hvidt, at lægen har ordineret det, der skal puttes i æskerne.

Men derfor kan der naturligvis alligevel godt opstå fejl. Jeg tror ikke, at der har været nogen hos os.

Den eneste fejl, der er sket, hvad angår medicin her i huset, er at jeg en morgen, hvor jeg måske ikke var helt vågen  kom til at tage Ellys medicin i stedet for min egen. Selv om jeg blev lidt bimmelim, var jeg dog i stand til at rette op på skaden, således at Elly ikke fik min medicin. Og efterfølgende har jeg lavet en procedure, der betyder, at fejlen ikke skulle kunne opstå igen.

Mit indtryk af Hjemmeplejens ansatte er, at de i alt, hvad de gør for os borgere, er meget samvittighedsfulde, men det udelukker jo ikke,, at der ikke kan ske fejl. Om det siger ældrechef i kommunen, Birgit Mortensen i en telefonsamtale:

– Vi skal have styr på medicinen, og efter en temmelig skrap omgang har vi fået rettet op på de problemer, der har været. Men jeg kan jo ikke garantere, at der ikke sker nye fejl.

– Til gengæld er det meget vigtigt, at vi har styr på medicinen hos borgerne, og hvis der i en pilleæske fx ligger en vitaminpille, som ikke bør være der, er det blevet påpeget.

– Det er vores opgave som ledelse at klæde vores medarbejdere på til ikke at lave fejl. Nogle af dem har været lidt utrygge ved situationen og kede af det, men jeg håber, at vi nu har sørget for, at fejlene ikke gentager sig, slutter Birgit Mortensen

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *