Der har været usædvanlige vejrforhold i det meste af 2018. Det påvirker planter -og mennesker.

Her ved Præstedammen har vi en Hawaiiblomst, potteplante, der helt usædvanligt er begyndt at blomstre  i mellemjulen. Normalt er det plantens hviletid, men i dag sprang den første blomst ud, og der er flere på vej. Vores Hawaiiblomst-plante af slægten hibiscus er en af fem, som jeg såede i efteråret 2017. De spirede langsomt frem, men til gengæld har den taget til i år, og efter ompotning og beskæring er den blevet mere end en halv meter høj og bar i august-september-oktober adskillige blomster hver dag. Der sidder da også en del frøkapsler på den smukke plante med det grønbrune løv og de knaldrøde blomster. Jeg må se at tage mig sammen og høste nogle frø og så dem, så jeg kan forære nogle flere planter væk til næste år.

Udenfor op ad humuren står der en figenbusk, der stadig bærer små modne frugter, og som åbenbart ikke led skade af frosten forleden.

Der er flere steder velduftende blomster i roserne, og man skulle ikke tro, at vi står foran en vinter, da masser af buske og træer ser ud som om de er kommet i forårshumør.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *