John Skovgaard Pedersen ved sin minibus

Min journalistiske nysgerrighed var åbenbart ikke til stede, da jeg første gang hørte om Bornholms Minibus, og det er allerede ca. to år siden, at John Pedersen startede selskabet med adresse på Strøbyvej i Aakirkeby.

Men da jeg fik oplysningen om, at BM har overtaget kirkebils-kørslen til Aaker og Pedersker sogne, opdagede jeg, at der faktisk er en forholdsvis ny og interessant virksomhed i vores nærhed.

Det er John Skovgaard Pedersen, der har startet firmaet. Han har i mange år været jumbojetpilot og boet en stor del af sit liv i Australien. Men nu er han vendt hjem til fødeøen sammen med den 18-årige søn William, der går på gymnasiet.

Bus til 19 passagerer, men kører med mindre

Her lader jeg John Pedersen selv fortælle:

18-årige William hjælper sin far i minibusforretningen ved siden af hans skolegang på gymnasiet i Rønne.

”Bornholms Minibus er et busselskab, der har eksisteret på øen i ca. to år. Kirkebilen kører under reglerne om speciel rutekørsel. Derudover kører vi turistkørsel på hele øen. Forskellen på taxikørsel og buskørsel bliver mere og mere udvisket. Vi kører ture nøjagtig ligesom taxi, men er på mange områder i stand til at yde en bedre service. Vi kører hele døgnet, når det er muligt, og vi kører alle slags ture. Bussen kan medtage op til 19 passagerer. Vi medtager “stor” bagage som fx barnevogne, kørestole og cykler i vores lukkede trailer. Vi tilbyder bagagetransfer og opbevaring. Vores tjenester og tilbudspriser fremgår af vores hjemmeside www.bornholmsminibus.dk.

Døgnet rundt i Aakirkeby/Pedersker

Vi ønsker at betjene Aakirkeby/Pedersker områdets beboere med kørsel døgnet rundt service. Det er så ligegyldigt om man skal hjem et andet sted fra eller endda ud og hjem. Vores minibus bestilles ofte lettere end taxi. Der er nok et par vigtige lovmæssige forskelle, når man kører turistkørsel. Man skal være minimum fem i et selskab, men man behøver ikke nødvendigvis være på bussen på samme tid, og turistkørsel er momspligtig. I sammenligning har speciel rutekørsel ingen restriktioner, men kræver en aftale indgået efter bestemte retningslinjer.

Prismæssigt benytter vi faste priser baseret på distance og antal passagerer, ELLER timepris. Derudover har vi specielle tilbud, se venligst vores hjemmeside. Vi modtager forudbestillinger til Jul og nytår.

Jeg har været over 40 år i luftfart som pilot og fløjet næsten alt hvad der kan flyve i operationer, der strækker sig fra Air Ambulance, skoleflyvning, kystbevogtning til almindelig ruteflyvning m.m. Bl.a. var jeg ca.10 år ved et datterselskab af British Airways hvor jeg fløj Boeing 747 (8 år som captain). Derudover har jeg gjort tjeneste ved den Australske kystbevogtning, samt Aero Medical Service. Sidstnævnte er en pendant til det berømte Flying Doctor Service, som sikkert er ukendt for de fleste, hedder forskellige ting i de forskellige stater.

Barndommens gade var i Allinge

Selv kommer Jeg fra Allinge, og er døbt i Allinge kirke. Barndommens gade hedder Brogade. Lige før skolealderen blev jeg flyttet fra øen. Jeg har brugt mindst halvdelen af mit liv i Australien, som er mit andet hjem.

Jeg bor nu i Aakirkeby med min søn William. Han er 18 år og går i gymnasiet i Rønne. William hjælper i firmaet med bl.a. IT-opgaver, samt praktiske opgaver,” slutter John Skovgaard Pedersen.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *