Annalise og Niels Mikkelsen fotograferet
på travbanen kort tid før Niels døde for godt fem år siden.

Jeg så i går i Bornholms Tidende, at den muntre og dygtige travkvinde, Annalise Mikkelsen, tidligere Klintebygård i Ibsker, var død

Jeg husker det tydeligt. Annalise Mikkelsens let hånlige, let overbærende bemærkning :”…og så skriver du, at hesten har fire hvide sokker. Du ved åbenbart ikke, at sokker på en hest, de er hvide.”

Det var en gang i 1960’erne, jeg var ny travsportsmedarbejder på Bornholmeren og havde jo ikke så meget begreb om heste, men havde haft held til flere gange at være ret god til at se, hvilke heste, der havde chancer for at vinde. Derfor blev jeg efter en periode som reserve for min ældre elevkammerat, Bruno Hoffm,ann, udvalgt til at overtage travet.

Det førte til 25 gode år på travbanen, både som referent til Bornholmeren og som dommersekretær i en periode.

Annalise og Niels Mikkelsen var altid gode for en snak eller en lille nyhed, og med Niels’ specielle lune, som nogle gange omsattes til virkelighed af Annalise, så var det også en særlig fornøjelse at besøge dem og deres heste på Klintebygård i Ibsker.

De var dygtige til at opdrætte heste og Niels var fantastisk til at køre dem og få noget ud af travere, der ikke kom af de allerbedste afstamninger.

”I M-årgangen fik en af deres hopper et føl, hvis faderlige ophav var tvivlsomt, så den kom til at hedde Mistake Det var Annelise, der fandt på navnene, og Niels der kørte hestene.

I dag er Klintebygård overtaget af den yngste søn, John og hans dygtige sygeplejerskekone Stine, der er medlem af Bornholms Landbrug & Fødevarer bestyrelse.. John er en fremragende amatørkusk, og storebror Frank er travtræner, og der er en del børn og unge i den familie, der er optaget af hestesporten.

Annalise Mikeklsen ville være fyldt 81 år om nogle få dage. Niels Mikkelsen døde i 2013 og ville i øvrigt i maj år være fyldt 90 år.

Æret være Annalise Mikkelsens minde.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *