Andrikken vender gumpen til Verden fra hans position i det lille hus på Præstø. Jeg tror, at han beskytter sin frue, men at de begge er temmelig bange for, at der skal komme mere skyderi. Så bange, at de ikke kommer ud og spiser.

Er der en psykolog eller psykiater i nærheden? Helst en med speciale i ænder!

Problemet er, at jeg ikke har set vores andepar i Præstedammen udenfor deres lille hus ude på Præstø siden nytårsaftensdag. Jeg var godt nok bange for, at ænderne ikke kunne lide skyderiet i løbet af dagen og måske søgte ly, fordi de frygtede, at andejagten blev skudt i gang selv nytårsaften.

Siden har de ikke været ude at æde af det korn, jeg hver dag hælder op i deres skål heroppe ved vores indkørsel. Og jeg har som sagt ikke set noget til dem ude på vandet.

Jeg tror, at jeg hælder mere og mere til anskuelse, at nytårsfyrværkeri helt skal forbydes, eller at man skal udpege nogle pladser, hvor det ikke generer fugle, andre dyr, hunde og katte samt mennesker.

Og vi skal vel også snart til at tænke på miljøet og økonomien. Jeg ved ikke, hvor mange millioner danskerne bruger hvert år til at fejre nytåret. Men det er betydelige beløb.

Nytårsaften ved årtusindeskiftet tilbragte Elly og jeg hos vores søn og svigerdatter i Paris. Der var ikke, så vidt vi fik oplyst, noget privat fyrværkeri, men der var masser af raketter, som firmaer og institutioner, såvidt jeg forstod, fornøjede os og alle pariserne med. Og det betyder vel også, at børn og unge ikke udsættes for de mange skader, som man hører om herhjemme.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *