Foto: Mads Kristoffersen

Må man siger jødekage, når man ikke må sige negerbolle. Ja, det må man åbenbart gerne, for på Dansk Jødisk Museums hjemmeside fortæller man gerne om navnet og dets oprindelse:

”Jødekager er et velsmagende eksempel på kulturudveksling. Kagerne og navnet har oprindelse i de jødiske bagerier i 1700-tallet. De jødiske bagere bagte kager med eksotiske krydderier, som gav danskerne nye smagsoplevelser. Navnet ”jødekage” dækkede oprindeligt alle mulige former for krydret, jødisk bagvæk, men i dag kender vi dem som sprøde småkager med kanel, sukker og hakkede mandler på toppen.”

Vil du selv lave jødekager findes der masser af muligheder for opskrifter på Nettet. Fx er her en henvisning til Arlas.

 

Peters Fedtebrød
Fotografens bageglade hustru, Bente,  har leveret denne opskrift på “Peters Fedtebrød”:

Dette er en meget simpel julesmåkage, som alle kan bage, og så smager den også godt.
250 g kokosmel
250 g hvedemel
250 g smør
1 æg

Alt æltes sammen og lægges koldt, dejen udrulles tyndt og skæres i trekanter.

Bages til kagerne er let lysebruge. (når de små hjælper til er det jo ikke altid at alle småkager liver lige tykke)

Mens kagerne endnu er varme glaseres de med glasur

Vi har valgt at lave dejen til stænger og skære tynde skiver, det var nemmere for de små at lave.”

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *